Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


BILECIGIN EN BUYUK EN HIZLI GELISEN EN IYI FORUMU BILECIKLIFORUMMUM
 
AnasayfaLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap

 

 BİLECİK'İN TARİHİ

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
reis0011




Mesaj Sayısı : 4
Kayıt tarihi : 28/12/09

BİLECİK'İN TARİHİ Empty
MesajKonu: BİLECİK'İN TARİHİ   BİLECİK'İN TARİHİ Icon_minitimePtsi Ara. 28, 2009 7:02 pm



Bilecik'in belgelere göre bilinen tarihi milattan önce 1950'li yıllarda yaşamış olan Trakya kavimlerinden "Thynler"le başlar. Tarihte pek çok uygarlıklara sahne olan yöre, daha sonra Mısırlılar, Hititliler, Frigler, Kimmerler, Lidyalılar, Persler, Makedonyalılar, Bitinya Krallığı ve Roma imparatorluğu'nun geçiş dönemini yaşamıştır.

Doğu Roma Dönemi’ nde BELEKOMA adıyla bilinen şehir bir Tekfurluk idi. Tekfur denilen beyler yönetiminde kentin çevresi kaleyle korunurdu. Eski Bilecik Vadisinde bulunan ünlü Belekoma Kalesinin bugün ancak temelleri ayakta kalabilmiştir.

Bilecik, Kayı Boyu'nun Orta Asya'dan 400 çadırla gelip kök saldığı, yurt edinip yerleştiği ve Söğüt'te Osmanlı Devleti'ni kurdukları yerdir. Yine büyük önder ******'ün Kurtuluş Savaşı'nda "Siz orada yalnız düşmanı değil, Türk milletinin makus talihini de yendiniz" dediği yerdir Bilecik. Bu özellikleri ile de kuruluş ve kurtuluş anılarını ve izlerini taşır.

Ulu çınar ağaçlarının serin gölgesinde buz gibi yayık ayranını yudumlamak, bozulmamış, kirlenmemiş göletleriyle çamların kucaklaştığı huzuru hissetmek; üzerinde rengarenk çiçekleri, yüzlerce bitki türleri, berrak suları ve tertemiz havasıyla yaylaların kekik kokusunu teneffüs etmek, cıvıl cıvıl kuş seslerinin yankılandığı dağlarda dolaşmak ister misiniz?.

Mermeri, fayansı, ayvası, narı, kirazı, üzümü ve hünerli ellerin işlediği turistik el sanatı ürünleri ile de ünlü ilimizin konukseverliği sizleri bekliyor.
[i]
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
BİLECİK'İN TARİHİ
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
 :: BiLeCiK :: BiLeCiK TaRiHi-
Buraya geçin: